SERVICE

Bilservice för alla bilmärken

Som auktoriserad MECA Car Service bilverkstad utför vi bilservice på alla bilmärken och följer respektive bilmodells serviceplan fullt ut. Vi använder oss alltid av originaldelar, vilket innebär delar av samma eller bättre kvalitet än de ursprungliga bildelarna.

Bilservice likvärdig märkesverkstaden

Vi har den senaste mjukvaran för att kunna släcka servicelampan på de allra flesta bilmärken och årsmodeller. Vår reparation, bilservice och stämpel i serviceboken är likvärdig den du får hos din märkesverkstad.

Sedan 2002 finns det EU-regler som ger dig som bilägare rätt att serva bilen var du vill. MECA-verkstäderna har kunskaperna och rätten att genomföra precis samma service eller reparation som biltillverkarens auktoriserade verkstad – även under din bils garantitid. MECA-verkstadens stämpel i serviceboken är lika mycket värd som den märkesauktoriserade.

Självklart så gäller också din nybilsgaranti till fullo när du servar eller reparerar er bil hos oss

Vi kan din bil

MECA Bilverkstad i Arninge har ett team av duktiga mekaniker och väntar på din bil. Att vara en MECA-verkstad innebär att vi har kompetensen att ta hand om alla vanliga bilar för att kunna erbjuda bilservice i Täby. Det i sin tur innebär att det inte finns någon slentrian eller rutin där man skruvar på samma bilmärke dag efter dag, vecka efter vecka.

Varje bil som kommer in får den uppmärksamhet som den kräver – vi älskar nämligen vårt arbete och vi älskar bilar.

MECA service

GRATIS LÅNEBIL

Våra kunder skall ha det lite bättre. Under tiden då din bil servas av oss så får du låna bil gratis. Det enda du betalar för är den bensin du förbrukar. Vi tillåter dock ej husdjur i våra lånebilar.

BOKA BAS SERVICE

Följande punkter ingår:

 • Olja, (upp till 5 L), ytterligare olja mot pristillägg
 • Oljefilter och oljeplugg sats
 • Service punkter enligt original service schema
 • Batteri test & djupladdning av batteri
 • Stämpel i service boken
 • MECA Assistans försäkring (enligt gällande villkor)

MECA ASSISTANS­SERVICE

MECA ASSISTANS­SERVICE

Detta gäller för MECA Assistansservice:

 • Din bil får inte vara äldre än 10 år eller körts mer än 150 000 km vid servicetillfället.
 • Din ersättning är max 5 000 kr vid varje skadetillfälle.
 • Servicen kan utnyttjas max två gånger per år.
 • Servicen gäller i Norden.
 • Löptiden är 12 månader.

Läs fullständiga villkor för MECA Assistansservice här.

När du servat din bil hos oss kan du känna dig trygg

Hos en MECA-verkstad ingår alltid MECA Assistansservice när du servar din bil. Det innebär att om du skulle du råka ut för en olycka, något tekniskt fel, bränslebrist, punktering, har tappat nyckeln eller låst in den i bilen – kan du bara ringa assistans numret. Var du än är – dygnet runt.

Vi lovar, med MECAs assistansnummer i handskfacket kan du känna dig tryggare på din resa.

 

Det här kan vi hjälpa dig med:

 • Startproblem
 • Låsproblem
 • Drivmedelsbrist
 • Punktering
 • Maskinhaveri
 • Elektriskt fel

GARANTI

Garantier och reklamationsrätt – en trygghet för dig som kund

Om din bil omfattas av nybilsgarantier, fortsätter de att gälla också efter besöket hos en MECA-verkstad. Det beror på att vi utför service och reparationer enligt biltillverkarens anvisningar – och att vi använder reservdelar enligt föreskriven kvalitet.

Garantier på jobb och produkter

Stämplarna som du får i serviceboken talar om för nästa ägare att den här bilen har ägts av någon som brytt sig lite extra om den. Dessutom ger vi dig full garanti på vårt jobb och våra produkter.

När du lämnar in din bil till oss kan du vara säker på att alla arbeten utförs enligt bilens service- eller reparationsanvisning – och naturligtvis med full garanti.

För reservdelar är den tre år och verkstaden garanterar resultatet av arbetet under 12 månader efter det att uppdraget har avslutats. Dessutom kan du reklamera reservdelar enligt gällande svensk konsumentlagstiftning – alltså tre år. Oavsett om MECA-verkstaden är ansluten till MRF (Motorbranschens Riksförbund) eller kvalitetskontrollerats av KBV (Kontrollerad Bilverkstad).

MECA Garanti

Reservdelar

När man bygger bilar kommer alla delarna från olika underleverantörer. Bromsarna kommer från en tillverkare, ljuddämparna från en annan, strålkastarna från en tredje, stolarna från en fjärde – ja, egentligen gäller det allt i bilen.

Precis samma leverantörer och reservdelar använder vi oss av på MECA – för att alltid ha rätt delar till din bil. Därför kan vi lova att alla dina eventuella garantier gäller när du har servat eller reparerat din bil på MECA.

MECA KORT

MECA kort för enkel betalning

Med ett MECA kort i plånboken kan du känna dig trygg

Du bestämmer själv hur och när du vill betala och oväntade utgifter behöver inte betyda att månadens ekonomiska planering går i kras. Generösa villkor som 60 dagars avgiftsfri kredit och 24 månaders räntefri delbetalning gör MECA kortet till ett förmånligt kreditkort som du kommer att ha mycket glädje av. Ansök direkt här och välj samtidigt önskat köputrymme – sedan är det klart att handla.

För visst kostar bilar pengar i reparationer och service. Ibland är det planerat, ibland inte. Så istället för att överraskas av oväntade uppgifter kan du nu sprida ut kostnaderna och skaffa bättre planering med MECA kortet. En månad efter att du hämtat bilen kan du välja att betala hela beloppet utan ränta, eller fördela betalningen på tre månader. Självklart är kortet helt gratis utan årsavgifter!

Ladda ner fullständiga villkor för MECA-kortet.